כמה אתם יודעים על המקרר שלכם?

הרבה לפני שהמקרר הומצא בני האדם חיפשו דרך יעילה לקרר את המזון שלהם ולשמור אותו לתקופות שבהם היה מחסור במזון. איך הגיעו לפיתוח של המקרר ואיך הוא פועל? בואו לגלות ביחד איתנו

הרבה לפני שהמקרר הומצא בני האדם חיפשו דרך יעילה לקרר את המזון שלהם ולשמור אותו לתקופות שבהם היה מחסור במזון. ההתפתחות אשר הובילה למכשיר אשר קרוי מקרר היום הגיעה בשנים האחרונות של המאה ה-19. בשנים האלה החלו יצרנים במדינות חמות לרבות אוסטרליה, שם הומצא בסופו של דבר המקרר הראשון, לבנות ארונות שבהם מניחים קר שנקנה מיצרני קרח גדולים. הקרח שימש לצורך קירור המזון ולצורך הקפאתו.

מתי המציאו את המקרר?

כאמור, באמצע המאה ה-19 הוצגו בארצות הברית רכבי קירור ראשונים. מדובר על רכבים שנבנו בהם מנגנוני קירור ראשוניים שאפשרו להוביל פירות, ירקות וכן מוצרי מזון אחרים ממקום למקום ללא פגיעה בטריות של הירקות. בשנת 1865 ייצר ג'יימס הריסון מהנדס אוסטרלי את המקרר הראשון אשר פעל על עיקרון דחיסת גזים. עבור מספר עשורים מאז המצאתו של המקרר המדובר שהיה מקרר תעשייתי ועד לפיתוח של מקרר ביתי ראשון. בשנת 1913 פיתח מהנדס בשם פרד ו. וולף את המקרר הביתי הראשון שנקרא אז: Domelr המקרר לא התקבל בשוק בצורה חלקה ולקח לא מעט זמן עד שהחלו להשתמש בו. השימוש במקררים ביתיים הפך לעניין שגרתי יותר כמה שנים לאחר מכן בשנת 1916 אז פיתחה חברת נוספת מקרר המבוסס על משאבת חום ממש כמו המקררים שמוכרים לנו כיום.

איך המקרר עובד?

חלקי המקרר המרכיבים אותו דוחסים גז קירור, מצננים והופכים אותו לנוזל. הנוזל עובר בצינורות ומקרר את תא הקירור באמצעות סוללת קירור אשר מצויה בסמוך למקפיא. משם הנוזל עובר תהליך נוסף של חזרה לגז על ידי הרחבה של השטח שלו. הוא חוזר למדחס ממנו הוא יוצא בהתחלה. מדובר על תהליך מחזורי של עיבוי ואידוי גז כאשר הוא בדרך כלל מבצע תהליך של קירור בהתאמה לווסת הטמפרטורה שבמקרר. בסופו של דבר הגז אשר הפך לנוזל חוזר להיות גז והתהליך חוזר וזאת בכדי לספק אזור קריר להחזיק בו מזון ושתייה.

טמפרטורת המקרר

חשוב לשמור את טמפרטורת המקרר בטמפרטורה של 4 מעלות צלסיוז. הטמפרטורה המדוברת רלוונטית בכדי למנוע התפתחות של רוב החיידקים המסוכנים שעלולים להיות במזון. כמו כן, יש לשמור על הפרדה במקרר בין מזון שאיננו מבושל לבין מזון מוכן לאכילה. המזון הל מבושל צריך להיות מאוחסן במדפים התחתונים ואילו המזון המוכן לאכילה צריך להיות מאוחסן במדפים העליונים. חשוב מאוד לצנן את המזון לאחר הבישול שלו או הצריכה שלו תוך זמן קצר לטמפרטורה של 4 מעלות וזאת בכדי שלא להכניס מזון חם למקרר.

איזה מקרר הכי טוב?

כיום ניתן למצוא כמה סוגי מקררים: מקרר שבו יש מקפיא עליון, מקרר שבו יש מקפיא תחתון ומקרר שבו המקפיא ותא הקירור הם דלת ליד דלת. מקרר עם מקפיא עליון עדיין מהווה כיום את המקרר הנפוץ ביותר, אך הוא מתאים בעיקר לאנשים שעושים שימוש מוגבר במקפיא. מקרר עם מקפיא תחתון לעומת זאת הוא נוח ונגיש לכל המדפים וכן קיבולת תא המקפיא שלו לרוב תהיה גדולה יותר משני הסוגים האחרים ועל כן, כדאי מאוד לחשוב עליו כאופציה.

 אולם, חשוב לדעת כי מקרר דלת לצד דלת נחשב למקרר הגדול ביותר וניתן למקם אותו במקומות שבהם הגישה לפתיחת הדלתות אפשרית. כדאי לבחור סוג מקרר בהתאם לצרכים העומדים על הפרק.

איזה מותג מקררים הוא הטוב ביותר? 

הנה כמה ממותגי המקררים המובילים ביותר כיום: 

סמסונג שהיא חברת ענק בינלאומית מדרום קוריאה שיש לה חטיבת אלקטרוניקה גדולה העוסקת במוצרי צריכה שונים לרבות מקררים. החברה בולטת בפיתוח חידושים שונים לרבות בנושא תכנון דלתות מקררים.

חברת SHARP שהיא חברת מוצרי חשמל יפנית וותיקה עם ניסיון בבניית מקררים, עם ניסיון עשיר במוצרי חשמל ובין ההמצאות החשבות של החברה ניתן למצוא את פיתוח מסך ה-LCD ועוד. 

מועניינים לקנות מקרר איכותי במחיר משתלם? לחצו כאן